Всеки Петък – Екскурзия до Румъния

Изтекла оферта

14 нощувки/15 дни
Екскурзия до Румъния (в страната на Дракула) : Букурещ – Синая – Бран – Брашов, тръгване от София

Отпътуване в 05.00ч. от автогара „Сердика” /бившия Трафик Маркет, паркинга пред Централна гара/. Пътуване по маршрут София – Плевен – Русе – Дунав мост. Преминаване на границата с Румъния и потегляне към столицата на Румъния – Букурещ. Транзитно преминаване през града към „перлата на Карпатите” – курорта Синая. Посещение на Двореца “Пелеш”- построен в периода 1873-1883г. като лятна резиденция на румънския крал Карол І. Настаняване в хотел 2*/3*. Свободно време за разходка. Нощувка.

Закуска. По желание – екскурзия до Бран и Брашов (без включени входни такси за обектите). Отпътуване за Бран и посещение на замъка “Бран”, известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Дракула (впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м.). Свободно време за разглеждане на района на замъка. Отпътуване за центъра на българската емиграция през Възраждането – град Брашов, където Петър Берон издава Рибния буквар. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др. Връщане в Синая и прибиране в хотела. Свободно време.
* Вечерта по желание посещение на местен ресторант, с вечеря на четиристепенно меню, състоящо се от традиционни ястия.
Нощувка.

Закуска. В 08:00ч. отпътуване за Букурещ, град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като малкия Париж. 11:00ч. Бонус – Панорамна обиколка на Букурещ и възможност за посещение на етнографски музей „Румънско село” (входната такса се доплаща на място) – Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Патриархалната катедрала, Университета, площада на Революцията, площада на Победата и др. Свободно време за разходка и покупки или самостоятелно посещение на Двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина сграда в света.

16:00ч. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цена на човек в двойна стая от 129.25 лв

 

DBL

SNGL

TRPL

DBL+CHD (0 – 11.99)

Мотел/Хотел 2/3* No name ( периферен)

550.00 лв
258.50 лв

311.00 лв
146.17 лв

675.00 лв
317.25 лв

629.00 лв
295.63 лв

Хотел Rina Cerbul 2* или подобен в Синая

590.00 лв
277.30 лв

435.00 лв
204.45 лв

885.00 лв
415.95 лв

826.00 лв
388.22 лв

Съкращения:

DBL – Двойна стая
SNGL – Единична стая
TRPL – Тройна стая
DBL+CHD (0 – 11.99) – Двойна стая + дете (0 – 11.99)

Цената включва:

 • Транспорт България – Румъния – България с лицензиран туристически автобус или микробус ,
 • 2 нощувки в Мотел/Хотел 2*/3* в Синая (периферен); или Хотел Rina Cerbul 2* в Синая
 • 2 закуски в съответната категория,
 • Посещение на двореца Пелеш в Синая /без включена входна такса/ с изключение на месец ноември;
 • Посещение на двореца Пелишор /без включена входна такса/ само през през м.ноември;
 • Панорамна екскурзия на Букурещ /без включени входни такса/
 • Водач от фирмата по време на пътуването и престоя в Румъния.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Пътни, гранични, магистрални такси и екскурзоводско обслужване 17 лева на човек – задължително доплащане
 • Програми по желание;
 • Медицинска застраховка в зависимост от желаното покритие;
 • Обяди и вечери;
 • Входните такси на посещаваните обекти- около 55 румънски леи;

Допълнителни услуги:

Промоционалните цени са валидни до 5 дни преди отпътуване!

 • Пътни, гранични, магистрални такси и екскурзоводско обслужване от 20.06.2013г. – 17.00 лв

Пътни, гранични и магистрални такси и екскурзоводско обслужване от 20.06.2013г

 • Вечеря в Синая – 39.10 лв 35.20 лв

Вечеря в ресторанта на хотела – четири степенно меню: салата, предястие, основно ястие, десерт. Няма включени напитки.

 • Екскурзия до Бран и Брашов – с посещение на замъка на Дракула (без включени входни такси) – 36.00 лв 30.00 лв

Бран е малък град с размерите на Мелник. Целият поминък на хората тук се върти около легендарния образ на Дракула и вампирите.  Някои твърдят, че Влад Дракула  е бил затворен за няколко дни в тъмницата на крепостта известна като замъкът на Граф Дракула. Други, че е използвал Бран като щаб при нахлуванията си в Трансилвания. През нощта кулата на замъка е осветена с жълто-зелена светлина, която и придава зловещ вид. Замъкът е изграден върху скала, с отлична видимост към околностите, което за времето си е било от стратегическо военно и икономическо значение. От тук е минавал  основният търговски път между Трансилвания и Влашко. Влад Цепеш (Дракула) се споменава за пръв път в турски хроники от 15-16-ти век, където владетелят на Влашко е наречен „kaziklu bey” – “войводата, който набива на кол”. Това прозвище, Влад получава заради жестоките методи, които използва при екзекуциите на затворници и опоненти. Репутацията на Влад в световен план варира от антихрист, престъпник, кръвожаден изверг и канибал (според немските легенди), до Робин Худ в румънския фолклор – безмилостен към богатите търговци, които погазват закона и приятел на бедните. За обикновените селяни във Влашко, той е национален герой.

Брашов – намира се в центъра на Трансилвания, заобиколен от Карпатите. Живописният град е известен също с факта, че разделя Източните и Южните Карпати. Градът е бил германска колония и това очевидно е повлияло архитектурния му стил. Брашов и досега е известен с немското си име – Кронщад. Следва пешеходна разходка – разглеждане на Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей” и др.

Плащане за екскурзия:

Депозит в размер на 50 % при резервацията. Офертите по ранни записвания  трябва да бъдат заплатени до уречените срокове. По оферти за ранни резервации не се допускат каквито и да било промени, смяна на имена, дата на пътуване, смяна на тип стая, брой туристи и тн.

Промоцията е валидна при резервация и плащане, направени по обявените промоционални дати!

При каквато и да е  промяна на име на турист, дата на пътуване  или смяна на типа стая,  резервация се заплаща по стандартните цени!

Всеки турист,  резервирал и заплатил пакет на ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума! Никакви изключения не се допускат!

Забележка: Фирмата си запазва правото да промени цената при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

Необходими документи: Лична карта или задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване;

Важно: За Деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.

Програмата се осъществява при минимум записани 40 души!

Краен срок за уведомление, когато този брой не е събран – 7 работни дни преди датата на отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта, ако туристите не са 45.

Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи

Scroll to Top