Екскурзия до Лисабон

Изтекла оферта

6 дена / 5 нощувки

Излитане от летище София, терминал 2 в 06:10 ч. с полет на АК „Lufthansa” до Лисабон с междинно кацане в Мюнхен. Пристигане на летището в Лисабон в 13:20 ч. Посрещане от фирмата партньор в Португалия и Обзорна обиколка на Лисабон (включена в цената). Лисабон се разстила върху седем малки хълма и кипи от живот, като всички южняшки градове. Отвсякъде се чуват ритмите на традиционната музика „фадо“ (меланхолични песни, пропити с обреченост и носталгия), а малките трамвайчета се движат почти до всяка точка на града. Пред украсената с красиви барелефи арка се издига статуята на Хосе I, а от нея започва и най-оживената улица – „Аугуста“. Посещава се и Алфама– най-старият квартал на столицата, разположен в самото й сърце.Според португалците това е „истинският Лисабон“. Тук има много исторически забележителности, както и барове и ресторанти с традиционна фадо музика. Това е мястото в Лисабон, където може истински да се усети атмосферата на града – архитектурата, звуците, ароматите… Един от съвременните символи на Португалия е мостът „Вашку да Гама„- дължината му е 17,2 км. и това го прави не само най-дългия мост в Европа, но го нарежда и сред най-дългите мостове в света.Продължителност на тура около 3 часа.Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка. 

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш (срещу допълнително заплащане). Културната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия – град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: „Градът е пълен с красоти – природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу… пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция“. Всеки един от замъците спира дъха – „Замъкът на маврите“, дворецът „Да Пена“ и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Посещава се и романтичния дворец Кинта де Регалейра (QuintadeRegaleira) – 5-етажен дворцов комплексв сърцето на Стария град на Синтра. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши “queijada” (кейжада).Екскурзията включва и посещение на Кашкаиш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца PalaciodaCitadela през 1870г. В Кашкаиш се намира знаменития залив BocadoInferno, където вълните на Атлантика се рзбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкаиш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа.

На 30 км от Лисабон е разположен крайбрежният град Ещорил– в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. В Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града – дворецът PalaciodeCondedeCastroGuimaraes. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа – “ Ещориал“. Курортът предлага и вълнуващ нощен живот.
В Кабо да Рока-най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка на Атлантическия океан. Нощувка.

Закуска. Свободно време. Следобяд – възможност за допълнителна екскурзия до Мафра и Ерисейра (срещу допълнително заплащане).
Мафра е средновековно селище, разположено на 25 км. от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра.
А някога малкото рибарско селце Ерисейра, днес е предпочитано от туристите място, заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите.
Свободно време.

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу доп. заплащане).
Обидош(~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия – малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, кипри тесни улички, пълни с магазинчета.
Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди; традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба.
Баталя (~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.
Фатима (~19 км от Баталя) – световно известно място за поклонение пред Богородица.
Нощувка. 

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Арабида и Сесимбра с включена дегустация на портвайн. След като пресечем моста 25 април, ще спрем в Сесимбра, добре познато селище със своите плажове и рибни ресторанти. Продължавайки към Азейтао, ще посетим една от най-старите и важни винарни в Португалия (CavesJoseMariadaFonseca) и ще опитаме традиционното вино мускат от Сетубал.
На път към Сетубал, ще спрем да се насладим на прекрасните гледки от планината Арабида, ще посетим центъра, след което се връщаме обратно към Лисабон по моста Вашко да Гама. Нощувка.

Закуска. Трансфер до летището в Лисабон и полет за София в 12:05 ч. с междинно кацане във Франкфурт. Кацане на летище София в 20:15 ч.

Хотели и пакетни цени:

Хотели в Лисабон на база закуска:

– EMBAIXADOR 3*- 449 евро/ 976 лева на човек в двойна стая;
– 625 евро/ 1222 лева за единична стая.

– REAL PARQUE 4*
– 535 евро/ 1046 лева на човек в двойна стая;
– 664 евро/ 1299 лева за единична стая. 

Пакетните цени включват:

– Самолетен билет София – Мюнхен –Лисабон – Франкфурт – София с АК”Lufthansa”;
– 5 нощувки със закуски в избрания хотел;
– Трансфер летище – хотел – летище;
– Обзорна екскурзия на Лисабон;
– Водач / преводач от страна на агенцията;
– Медицинска застраховка в размер на 5000 евро с ЗК „Армеец”.

Scroll to Top