Истанбул -- Бурса

Истанбул – Кападокия – Коня – Бурса 

Истанбул – Кападокия – Коня – Бурса 

Отпътуваме от София вечерта в 22 часа, нощен преход с преминаване на българо – турската граница, посока Истанбул. 

Сутринта пристигаме в Истанбул.  Настаняване веднага след пристигането, ако е възможно или оставяме багажа на съхранение в хотела. След освежаващо кафе се отправяме за разходка из Истанбул. Разходка до Синята джамия/  Sultanahmet Camii, Египетския пазар/ Еgypt market,  разходка с корабче по Босфора, разходка по култовия за града площад Таксим/ Taksim Square и до кулата Галата/ Galata Kulesi. Вечеря в автентична атмосфера. Нощувка в хотел „ART HOTEL“ 3*, Истанбул. 

 Ранна закуска и потегляне към  Кападокия. Крайна цел за деня е Юргюп/ Ürgüp. По пътя ще спрем в Анкара, за да посетим мавзолея на Ататюрк/ATATÜRK Moseleum и музея на анатолските цивилизации/Anatolian civilation Museum. Продължаваме към Кападокия. Пристигане в Юргюп. 

Закуска. Посвещаваме целия ден на удивителните подземни градове и на природните скални феномени в района на Кападокия: националния парк Гьореме/Göreme където ще разгледаме древен подземен град, подземният град Каймакли/ Kaymaklı , долината Зелве/Zelve , с нейните безбройни пещери тя е истински музей под открито небе, крепостта Учхисар/Uchisar и романтичния град Аванос/Avanos,  където се намира единствения в света музей на косата

Ако в групата има ентусиасти, които искат да се полюбуват на гледката над Кападокия от птичи поглед, могат да го направят с балон. Това малко приключение изисква ранно ставане, защото полета е в часовете около изгрева – между 5:30 и 8.30часа. Струва си усилието. Закуска и казваме довиждане на Кападокия в 10:00часа. Отправяме се към  Коня/Konyaграда на мистика, поета и философа Джалал ал-Ди Руми. Посещение на хълма на Аладин/ Alaeddin Hill и Аладин джамия/ Alaeddin Mosque, гробницата на султана/ Sultanlar Turbesi, Каратай медресе/ Karatay Medresesi. След вечеря в хотел „PASA PARK HOTEL 4*“ ще се потопим в магията на дервишкия танц сема, не къде да е а в дервишки манастир, основан от ордена на Мевляна. Програмата е 1,30 ч. 

След закуска посещение на мавзолея на Мевляна Руми/ Mevlana Turbe, Серафетин джамия/ Şerafettin Mosque, гробницата на Шамс от Тебризи/ Şems-i Tebrizi Mosque. Среща със суфи учител. Напускаме Коня и поемаме пътя към Бурса. Нощувка и вечеря в хотел „GOLD MAJESTY 4*“, Бурса. 

Цена:

 – За група от 35 – до 40 човека цената е 588 лева.
– Луксозен автобус, оборудван с ДВД, СД, климатик, навигация.
– Хотелско настаняване : 5 нощувки – 1нощувка в хотел 3* и 4 нощувки в хотел 4*
– 5  закуски и 4 вечери.
– Медицинска застраховка.
– Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Кападокия, Коня и Бурса.
– Водач от фирмата.
– Беседи, посветени на Руми, суфизма и дервишите, тематични филми и специално подбрана музика.
– Пътни такси.

Условия за записване:

 – Можете да заявите своето желани е за участие в пътуването по мейл , телефони или в офиса на фирма „ВалпПрим“, София, ул. „6 ти септември“  № 24.
 – При записване се заплащат 30% от дължимата сума, а остатъка се доплаща 15 дни преди отпътуването.

Цената не включва:

 – Обедите и вечерята в Истанбул.
– Лични разходи.
– Входове:
Истанбул:
– разходка по Босфора с кораб 15 евро;
Кападокия:
– разходка с балон 110 евро;
– Скалните църкви в Гюреме 15 тл.(5 евро);
– крепостта Ючхисар 5тл. (1,5 евро);
–подземен град 15тл. (5 евро);
Коня:
– музея на Мевляна – 3тл. вход + 3тл. за слушалки (около 2 евро);
– Турска вечер 25 евро (включва шоу програма и неограничена консумация на вино, бира и местна ракия);
Анкара:
–Музея на анадолските цивилизации – 15 тл.(5 евро); NB! 1 евро = 3 турски лири

Scroll to Top