Израел -- Йордания

София – Тел Авив – Джераш – Аман – Бетания – Небо – Петра – Аман – Мъртво море – Йерусалим – Витлеем – Тел Авив – София 

Полет с авиокомпания Ел Ал София-Тел Авив (10:20 ч.). Кацане на летище „Бен Гурион” (12:30 ч.). Заминаване за Йордания. Посещение на град Джераш (известен, като Помпей на Изтока) – един от най–интригуващите туристически обекти в Йордания и прочут като един от най-добре запазените римски градове в света. Хотелско настаняване в Аман. Вечеря и нощувка. 

Закуска. Обиколка на Аман: Цитаделата, Римският театър, Археологическият музей. По пътя разглеждане на планината Небо: посещение на малката църква, намираща се на върха на планината, от където при ясно време се открива величествена гледка към Йорданската долина, град Йерихо (Израел) и Мъртво море. Посещение на Мадаба: църквата „Свети Георги”, където се намира прочутата подова мозайка на Светите земи. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Закуска. Разглеждане на Петра – столицата на Набатейското царство. Пешеходна разходка сред извиващия се в планината каньон. Запознаване със забележителностите на древния набатейски град, сред които е и най-известния туристически обект в Йордания – така наречената Съкровищница; Римският театър, Двореца; Светилището на летящите лъвове, Олтара. Посещение на Замъка на кръстоносците (двореца Керак от 12 век) в Керак, който е служил за крепост още от библейски времена. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Закуска. Заминаване за Бетания (долината на р. Йордан – мястото на Христовото Кръщение, където е живял Йоан Кръстител). Заминаване за Израел. Посещение на Мъртво море – най-ниската точка на сушата на планетата. Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: посещение на Витлеем – родния град на Христос и базиликата „Рождество Христово”. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина, „Виа Долороса” (улицата по която е минал Иисус по пътя към Голгота), Божи гроб, Арменския квартал, Еврейския квартал, Стената на плача. Разглеждане на Новия град – Еврейския университет, израелския парламент (Кнесет), Музея на Израел, където се съхраняват Кумранските ръкописи/отвън/. Вечеря и нощувка. 

Закуска. Туристическа разходка в Тел Авив и Яфо. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18.30 ч. Пристигане в София в 21.15 ч. 

Цената включва:

 – Самолетен билет София – Тел Авив – София
 – Всички трансфери по програмата
 – 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
 – 1 в района на Петра (Hotel Candles 3* или подобен)
 – 2 в района на Аман (Hotels Arena 3* или подобен)
 – 2 в Йерусалим (Jerusalem Gold 3* или подобен)
 – Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
 – Целодневна екскурзия до Петра с включена разходка с кон (800 м) до началото на каньона за Петра
 – Водач на групата от България
 – Входни такси на посещаваните обекти
 – Групова виза
 – Медицинска застраховка 

Цената не включва:

– Летищни такски: 253 лева
– Гранични такси: 45 щадски долара (заплащат се задължително в България)
– Бакшиши – по около 5 долара на ден за шофьор и за местния ескурзовод (заплащат се задължително на място)

Условия за записване:

– Депозит от 700 лева на човек
– Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Необходими документи:

 – Копие от международен паспорт

 

Scroll to Top