Златна Прага – Дрезден – Майсен – Карлови Вари

Изтекла оферта

Отпътуване от София в 16:00 ч. от Автогара „Сердика” по маршрут Белград – Будапеща – Братислава – Прага. Нощен преход.

Пристигане в Прага – градът на 100-те кули. Ако в момента на пристигане на групата в хотела има свободни стаи групата ще може да бъде настанена. Стандартното настаняване по закон в туризма се осъществява след 14:00ч. Настаняване в хотела. Свободно време или екскурзия по желание – панорамно-пешеходна обиколка на Прага – Храдчани – Пражки храд – седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството.  Свободно време за разходка в центъра на Златния град.(екскурзията се провежда при мин. 20 записани човека). Нощувка.

Закуска.07:00 –  08:00ч. Свободно време или екскурзия по желание – посещение на  Дрезден и Майсен – един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Многобройните пленяващи със своята красота замъци придават величието, което ви завладява на мига. Разположен на река Елба с отлична гледка към нея и целия Дрезден е замъкът Албрехтсберг, построен от пруския принц Албрехт. Замъкът Лингнер е построен по едно и също време с Албрехтсберг от пруския принц Албрехт за неговия висш дворцов сановник Барон фон Щокхаузен.  Екберге най-източният от трите крайречни замъци на Елба в Дрезден. Построен между 1859 и 1861 година на възвишение край устието на малката река Мордгрундбах. Замъкът Пилниц е едно от красивите исторически кътчета, които може да видите в немския град.  Музеят Цвингер в Дрезден – Музеят е всъщност пленителен бароков комплекс. (екскурзията се провежда при мин. 25 записани човека). Връщане в Прага късно вечерта.Нощувка.

Закуска. 07:00 –  08:00ч. Свободно време или екскурзия по желание – еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Връщане в Прага. По желание в 18,00 ч. – разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря, без напитки. Връщане в хотела. Нощувка.

Закуска.07:00 –  08:00ч. В 10ч. напускане на хотела. Отпътуване за България. По пътя Бонус – свободно време за кратка разходка в Бърно – само на няколко километра от този одухотворен и величествен град, на 2 декември 1805 г. се е състояла „битката на тримата императори”. Свободно време за разходка в центъра. Отпътуване за България в 17.00 ч. Нощен преход.

Пристигане в София около обяд.

Дати:

Двойна стая

Единична стая

DBL + EXB

DBL+CHD (0 – 11.99)

01.05-06.05.2014 г.

852.00 лв
673.08 лв

566.00 лв
447.14 лв

1278.00 лв
1009.62 лв

1193.00 лв
942.47 лв

17.09-22.09.2014 г.

852.00 лв
673.08 лв

566.00 лв
447.14 лв

1278.00 лв
1009.62 лв

1193.00 лв
942.47 лв

Съкращения:

DBL + EXB – Двойна стая + допълнително легло
DBL+CHD (0 – 11.99) – Двойна стая + дете (0 – 11.99)


Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус по маршрут София – Прага – София;
 • 3 нощувки със закуски в хотел *** в Прага
 • Посещение на Бърно и свободно време за разходка  и снимки в центъра на града;
 • Водач представител от фирмата организатор;


Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Пътни, магистрални и гранични такси – заплащат се задължително при резервация – 38.00лв.;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро с Асистанс;
 • Екскурзии по желание и входни такси за посещаваните обекти;

Допълнителни условия:

Промяна на цената е възможна при:

 • Промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Програмата се осъществява при минимум записани 45 души. Краен срок за уведомление, когато този брой не е набран – 7 работни дни преди датата на отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта, ако туристите не са 45.

Допълнителни изисквания:

 • При резервация се заплаща 120  лв от пакетната цена.
 • Туристите пътуват с международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията;
 • Записването за екскурзията става след сключване на договор,  представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт или лице на личната карта.
 • За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/.
 • Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.

Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!

Допълнителни екскурзии:

 • Панорамно-пешеходна обиколка на Прага – 20.00 лв. 16.00 лв.

Панорамно-пешеходна обиколка на Прага – Храдчани – Пражки храд- седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Свети Вит”, Златната уличка с дома на Кафка и кулата „Далиборка”, използвана в миналото като затвор, Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти, Старе Место – старият градски часовник с Кметството. Свободно време за разходка в центъра на Златния град.

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти (по избор).

 • Екскурзия до Дрезден и Майсен – 80.00 лв. 78.00 лв.

Екскурзия до Дрезден и Майсен – един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Многобройните пленяващи със своята красота замъци придават величието, което ви завладява на мига. Разположен на река Елба с отлична гледка към нея и целия Дрезден е замъкът Албрехтсберг, построен от пруския принц Албрехт. Замъкът Лингнер е построен по едно и също време с Албрехтсберг от пруския принц Албрехт за неговия висш дворцов сановник Барон фон Щокхаузен. Екберг е най-източният от трите крайречни замъци на Елба в Дрезден. Построен между 1859 и 1861 година на възвишение край устието на малката река Мордгрундбах.  Замъкът Пилниц е едно от красивите исторически кътчета, които може да видите в немския град.  Музеят Цвингер в Дрезден – Музеят е всъщност пленителен бароков комплекс. Връщане в Прага късно вечерта.

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.
Цената не включва: входни такси за посещаваните обекти (по избор).

 • Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – 60.00 лв. 55.00 лв.

Екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните и най-стари курорти  в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура.

Цената включва: трансфер с автобус, екскурзоводско обслужване, паркинги.

 • Разходка с корабче по р. Вълтава – 50.00 лв. 47.00 лв.

Разходка с корабче по река Вълтава, с включена вечеря, без напитки.

 • Вечеря Майски празници 2014 Прага – 40.00 лв. 30.00 лв.
Scroll to Top