Усещане за Мароко

03.10 | 17.10 Екскурзия + почивка 2 нощувки в Коста дел Сол + 8 нощувки в Мароко

Излитане от летище София. Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Alay 4* или подобен в Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

Закуска. Ранен трансфер до най-южната точка на Европа – Тарифа, където на най-тясното място на Гибралтарския проток се намира и фарът на Тарифа, на най-тясното място на Гибралтарският проток. Отпътуване с ферибот до Танжер, или т.нар. „Врата към Африка“ – един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко. Пътуването продължава около 45 минути. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за Шефшауен – Синият град. Красиво кацнал под суровите върхове на планината Риф, Шефшауен е един от най-очарователните градове в Мароко. Преданието гласи, че стените на сградите са боядисани в синьо, тъй като това е традиция, останала от евреите, които са обитавали тези земи, след като са били изгонени от Испания. Градът е основан през 1471 г. като малка крепост от евреите и маврите. Красотата на планината, сините къщи, малките улички, прекрасният мирис на марокански подправки и неповторимата обстановка правят Шефшауен един от най-известните и популярни градове в Мароко. Отпътуване за Фес, най-старият от имперските градове на Мароко. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия – град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: „Градът е пълен с красоти – природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу… пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция“. Всеки един от замъците спира дъха – „Замъкът на маврите“, дворецът „Да Пена“ и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Посещава се и романтичния дворец Кинта де Регалейра (QuintadeRegaleira) – 5-етажен дворцов комплексв сърцето на Стария град на Синтра. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши “queijada” (кейжада).Екскурзията включва и посещение на Кашкаиш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца PalaciodaCitadela през 1870г. В Кашкаиш се намира знаменития залив BocadoInferno, където вълните на Атлантика се рзбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкаиш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа.

На 30 км от Лисабон е разположен крайбрежният град Ещорил– в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. В Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града – дворецът PalaciodeCondedeCastroGuimaraes. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа – “ Ещориал“. Курортът предлага и вълнуващ нощен живот.
В Кабо да Рока-най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка на Атлантическия океан. Нощувка.

Закуска. Разглеждане на забележителностите на града. Фес е oснован по времето на Идрис II. В момента, в който стъпите тук, несравнимата мароканска атмосфера ще ви обгърне. Разхождайки се из улиците, няма да усетите огромна разлика с останалите арабски градове, но влизайки в т.нар. Медина (стария град), ще се пренесете в един нов, различен и вълнуващ свят. Ще имате възможността да разгледате Кралския дворец отвън, Еврейския квартал и старата Медина, посещение отвън на един от най-старите университети в света “Qarawiyyin”, основан от Fatima Al Fihriya (в момента е действаща джамия). Немюсюлмани не се допускат. Ще се видят отблизо: обработката и боядисването на кожи от животни, стигайки до крайния продукт – чанти, колани, дрехи и т.н; производството на шалове, пердета и местни носии – чилаба, изтъкани от кактус, памук, вълна и коприна; ателиета, където се демонстрира ръчно гравиране върху различни сувенири от бронз и сребро. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.А някога малкото рибарско селце Ерисейра, днес е предпочитано от туристите място, заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите.
Свободно време.

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу доп. заплащане).
Закуска. Отпътуване за Маракеш – Розовият град, третият от имперските столици. По пътя панорамна обиколка на град Мекнес, един от четирите имперски града. Панорамна обиколка на града включва посещение на джамията Мулай Исмаил с неговите тленни останки /една от малкото джамии в Мароко, при която се допускат немюсюлмани/ и кралските конюшни. Продължаване за Маракеш, настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди; традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба.
Баталя (~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.
Фатима (~19 км от Баталя) – световно известно място за поклонение пред Богородица.
Нощувка. 

Закуска, разглеждане на забележителностите на града. Ще започнем с посещение на градините Менара, създадени през 1130 г. по време на управлението на Алмохад (Абдул Мумин) – първият от династията на Алмохадитите, минарето Котубия (XII в.) – 70 метров шедьовър на ислямската архитектура. Посещение на площад Джамал Ел Фна, забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Всяка вечер тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори… и целият площад оживява. Именно тогава идват и разказвачите на приказки, от които можете да научите за много невероятни пътешествия и истории. Обиколката продължава с посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на градината на Жак Мажорел (входната такса не е включена в цената) – през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност.

Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 45 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).

На път към Сетубал, ще спрем да се насладим на прекрасните гледки от планината Арабида, ще посетим центъра, след което се връщаме обратно към Лисабон по моста Вашко да Гама. Нощувка.

Закуска. Отпътуване към белия град, окъпан в ярка светлина, където безкрайният плаж се простира по протежение на бреговата линия океан, един от най-популярните курорти в Мароко – Агадир. Столицата на регион Сус-Масса-Драа, също е основен център на икономически и културни дейности. Днес градът е най-голямото рибарско пристанище на Мароко и един от най-известните курорти, а новият град е представяла богатство от пищни зелени пространства, широки булеварди, цветни градини и елегантна съвременна архитектура. Невероятните природни чудеса и богатата традиционна берберска култура, ще отвори очите ви за спиращ дъха и неподозиран свят – красива провинция, флора, фауна, архитектура, изкуство и занаяти.Тук се намират и най-хубавият плаж на целия атлантически бряг на Мароко (дължината на ивицата е 6км). Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Закуска. Свободно време за плаж, разглеждане на града или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до Тарудант (цена 40 EUR на човек). Турът започва с фото стоп, от където ще имате възможност да уловите красотата на аргановите дървета, за които е установено, че съществуват от милиони години. Този вид дърво е заемал основна част от живота на берберските племена, но в момента вече се използва за производството на редица продукти, свързани със здравето. След кратка спирка в местно селце, където ще имате възможността да се докоснете до автентичната мароканска култура, както и да опитате вкусния ментов чай, ще тръгнете по пътя към град Тарудант. Посещение на стария град, който се намира в близост до пустинята Сахара. Градът представлява съвкупност от укрепления с квадратни кули. Можете да се изкачите до укрепленията, откъдето да се насладите на прекрасна гледка към града. Свободно време да разгледате медината и занаятчиите и отпътуване към Агадир. Вечеря. Нощувка.

Закуска. Свободно време за плаж, разглеждане на града или възможност за
допълнителна полудневна екскурзия до Имузер (цена 35 EUR на човек). На няколко километра на север от Агадир, в сърцето на региона, по криволичещ път, между оазиси, хълмове, каньони и приказни плата, се намира „Райската долина“ (Paradise Valley). Истинското име на долината е Тифрит, но е известна като райското кътче в Мароко, след като в 1970 г., влюбилите се в това място хипита, дават наименованието „Paradise Valley”. Далеч от суматохата на големия град, ще имате възможността да откриете най-красивите пейзажи на долината и планината, да се запознаете с бита и обичаите на местните берберски жители.

Закуска. Отпътуване към „бялата къща“ – Казабланка. По пътя панорамна обиколка на град Есауира – „вечната люлка на изкуството“. В миналото градът е бил португалска крепост, изключително известна през 70-те години на миналия век сред художниците и хипитата, днес градът е един от най-популярните и посещавани марокански курорти. Истинския си облик градът получава благодарение на френския архитект Теодор Корну, който в средата на XVIII в., по заповед на султан Мохамед бен Абдела ал-Хатиб, построява по-голямата част от града, както и укрепленията. Големият дворец, заобиколен от красиви бели сгради и пресичащи се под прав ъгъл улици, напомнят повече за Франция, отколкото за Африка. След обиколката на Есауира, пътят продължава към столицата на регион Дуккала-Абда – град Сафи, панорамна обиколка. Името на града произлиза от берберското „sfi/sfey“, което означава „да се наводни“/ „да се излее“. Местните произнасят Сафи като „Asfi”. Един географ от XI век – Ал-Идриси дава едно очевидно невярно обяснение за произхода на името „Asfi“, както той го свърза с арабската дума „Асаф“ (съжалявам); Asafi (мое съжаление). Той основава това предположение на една странна история за моряци от Ал-Андалус, които плавали из другия край на Атлантическия океан, но се изгубили и акостирали на остров, където местните жители ги залавят и ги изпращат обратно на корабите си с вързани очи. Корабите в крайна сметка достигат брега на „Asfi“ и местните хора помогнали на изгубените моряците и им казват, че те са на два месеца път от родината си Ал-Андалус. Като чул това, един от моряците възкликнал: „Wa asafi“ (О, мое съжаление). Ал-Идриси пише, че от този момент градът носи името „Asafi“. Тази история се смята за една легенда и вероятно обяснение за произхода на името. Градът е главното рибарско пристанище на страната за сардини, но също така се изнасят фосфати, текстилни изделия и керамика. По време на Втората световна война, градът е едно от местата за приземяване за Операция Факел.
Продължаване за Казабланка, настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

Закуска. Отпътуване за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и трансфер за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Alay 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.

Съдържание на акордеона

770.00 € за настаняване в двойна стая.

938.00 € за настаняване в единична стая.

760.00 € за допълнително легло.

760.00 € за дете до 11,99 с двама възрастни.

 • Самолетен билет – редовен полет на България Ер: София – Малага – София;
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
 • Ферибот Тарифа – Танжер – Тарифа;
 • 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Alay 4* или подобен в Коста дел Сол;
 • 8 нощувки в Мароко на база закуска и вечеря;
  − 2 нощувки на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел
  − 2 нощувки на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел
  − 3 нощувки на база закуска и вечеря в Агадир в 4* хотел
  − 1 нощувка на база закуска и вечеря в Казабланка в 4* хотел
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия;
 • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод’
  Представител – преводач на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR на ЗАД “Армеец”.

 

 • Летищна такса в размер на 55 евро на човек (задължително се заплаща);
 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място;
 • Допълнителни мероприятия на място, които се заявяват в България;
 • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се плащат на място;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.

Забележка – При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 40 човека!
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на заминаване!

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Scroll to Top