Филипините

Излитане от София – Доха – Манила с полет на QATAR airways. Излитане в 15:30 часа наше време.

Кацане на летището в Манила в 15:55 местно време. Посрещане и кратък полет до Пуерто Принцеса. Трансфер от летището на Пуерто Принцеса до хотел Aziza Paradise Hotel. Настаняване и пълен релакс. Пуерто Принцеса е най-големия и главен град на остров Палаван – третият по големина остров на Филипини. Градът е главно пристанище на архипелага с населението над 210 хил. Души и територия от 2,400 km². Това го прави втория по големина град на Филипините, след Давао. Името на града – „Принцеса“ е дадено на града в чест на раждането на испанската принцеса през 1864 година. Настаняване в хотела. Заслужен релакс след дългите часове на полет до Филипините. Богатството на района е неговата изключително богата еко система, природното изобилие и разнообразие.

В 8:00ч. потегляме към едно от най-големите природни богатства на ахрипелага – Национален природен парк „Подземната река“. Този природен феномен е в списъка на ЮНЕСКО за световното историческо наследство и е сред новите седем природни чудеса на света. До реката стигаме за около 2 часа. „Подземната река“ дълга 8,2 км. и това я прави най-дългата подземна река в света.

Билото на карстовата планината през, която тече реката, както и околните хълмове са част от една от най-ценните еко системи в Азия. Поради промените в релефа и почвите и съчетанието от реки, блата и море, на сравнително малка площ се наблюдават 8 различни вида гори, сред които вечнозелена тропическа джунгла, мангова, блатна, крайречна с общо 295 вида дървета и стотици видове други растения. Паркът е дом на 165 вида птици, 30 вида бозайници, 19 вида влечуги и какви ли не още природни видове.

Разходката ни из това природно чудо ще продължи 2:30 часа. Ще обядваме в самия Националния парк.

Връщане в Aziza Paradise Hotel. Почивка.

В 7:30 часа закуска в хотела. В 8:00 се отправяме към едно от най-специалните места на Пуерто Принцеса, което има малко странна история – бившия затвор Iwahig и фермата, в която затворниците са работели. Самият затвор е бил замислен от испанския режим, но е пуснат в действие от американците едва през 1904 г. Заради красивата природа в района, Пуерто Принцеса започва да се развива и разширява около територията на някогашния затвор. Появяват се красиви вили във Викториански стил, малки голф игрища, множество работилници за художествени занаяти, малки ферми, хотели и ресторантчета. Казват, че много от затворниците са останали и намерили щастието си именно тук, в Пуерто Принцеса. Те се превърнали в грижовни стопани и занаятчии. С времето, затворът и така наречената „Наказателната Ферма“ се вписали в развитието на града, съхранявайки историята на мястото. Ще се разходим из местните пазарчета. Ще опитаме някой от тукашните специалитети. Ще посетим красивата църква, в която някога затворниците са намирали утешение. Връщаме се в хотела. Обядваме и напускаме Пуерто Принцеса. Трансфер до Ел Нидо, провинция Палаван. (Продължителност около 5 часа)

Пристигане в Ел Нидо и настаняване в Stunning Vistas Hotel (Ако има възможност с изглед към морето). Почивка и свободно време.

е една от основните общини на провинция Палаван. В превод от местния език името означава „Гнездото“. Плажовете тук се отличават с изключително фин и бял пясък. Сгушени са в подножието на високи крайбрежни, отвесни скали, издигащи се сред филипинската джунгла. След закуска в хотела се отправяме на обиколка из Ел Нидо. Общината се състои се от система от многобройни малки островчета, а неописуемата им красота превръща Ел Нидо в мечта за всеки фотограф и ценител на девствената природа. Тюркоазените води, варовиковите скали, белите пясъчни плажове – всичко това кара пътешествениците да определят Ел Нидо, като райско кътче. Времето прекарано тук е сред най-специалните спомени, които всеки стъпил на архипелага отнася със себе си.

Ел Нидо е перфектното място за плуване, шнорхелинг, романтични разходки или просто сто процентов покой в безвремието на белите плажове.

Обядът ни ще бъде организирани по време на обиколката.

Връщане в хотела. Свободно време. Почивка.

Предстои ни обиколка по островчета, прилежащи към Ел Нидо. Красотата наоколо е така изобилна, че един ден определено не е достатъчен, за да се насладим на слънцето, морето и еко системата на островите на Ел Нидо. Ще обядваме по време на обиколката по островите.

Връщаме се в хотела. Почивка.

Закуска в хотела. Трансфер от хотела до летището на Eл Нидо   и полет дo Манила, с чартърен полет 930H-1100H на ITI. В хангара на ITI ще ни посрещне нашия екскурзовод за Банауе. Бъдете готови за пътуване близо 10 часа. Дългичко е, но повярвайте, струва си търпението.

Настаняване в Banaue Hotel. Почивка

Малко информация за Бенауе: Тук се намират известните вечно и ярко зелени оризови тераси. Това е гледка, която спира дъха. Терасите са истинско чудо, създадено от хората на планинската провинция Ифуаго. Това чудо на човешката енергия и труд е включено в списъка на Юнеско за световно културно наследство. Терасите са изградени преди повече от 2000 години. В процеса на създаването им са използвани простички инструменти, като длета и чукове. За сметка на това обаче, местните са проявили невероятна изобретателност и инженерна находчивост, за да създадат напоителна система, събираща планинските потоците на 1500 м. надморска височина. Общата площ на терасите е над 10 000 кв. км. Близо две години са били необходими на местните хора за изграждането на тази сложна система от оризови тераси, която се напоява от чистите и спокойни води на планински потоци. Уловената вода е създавала истинско тропическо изобилие, а земята се е отплащала с богата оризова реколта. Първите хора са се заселили тук около 3 000 г. пр. Хр. и са наброявали приблизително 120 000 души, разпръснати върху обща площ от 400 кв. км. във високопланинския регион с 2 000 м. надморска височина.

След закуска отпътуваме към оризовите тераси Хапао, създадени 650 години преди Христа. Ще оставим автобуса на централния път, а от там ще продължим с лек пешeходен преход към терастите. Непропускайте да пъхнете в раницата бански, защото крайната цел на разходката е басейн с гореща изворна вода. Тези, които предпочитат освежаващата прохлада, могат да се отморят в чистите води на река Хапао, които криворичат и пресичат древните оризови тераси. За да е удоволствието пълно ще обядваме сред красива природа.
След предвидения час на релакс край водите на река Хапао ни очаква един час разходка назад, към автобуса. Отправяме се към малко село Хиуанг. Тук ще видим типичните традиционни ифугао къщи, които на местния език се наричат Улог или Бале. Къщите са повдигнати на метър от земята и са накичени с всякакви украшения, ритуални предмети и артефакти, които и днес са неизменна част от живота на типичното ифугао семейство. Украшения показват благосъстоянието и статуса на семейството в общостта. Всяка къща има дървена статуя на някой от местните богове, наричани бубул/ bulul. Района е известен и с множеството каменни склуптори, поставени тук от японците през 1940 година.
От Хиуанг продължаваме за нощувка към основния град на Банауе. Настаняване, и нощувка в Банауе Хотел.

Закуска в Бенауе Хотел. Предстои още една лека пешеходна разходка, този път до най-известните оризови тераси – Батад. Те са сърцето на прекрасна гледка, заслужаваща фотографско внимание. Разходката през терасите Батад е около 1, 30 ч. Крайната точка са известните водопади Тапиян. След почивка край водопадите ще се върнем в Бенауе. Обяда ще е повреме на разходката. Около 15 часа напускаме Банауе и се отправяме към Урданета. Очакват ни около 7 часов преход. Вечерята ще е организирана по пътя и не е включена в пакета.
Настаняване в Lisland Rainforest Resort. Почивка.

Закуска в хотела. През този ден, онези от нас, които имат желание могат да се срещнат с една от най-известните лечителки на Филипините. Името и е Естер. Тя е посветила себе си на хората и техните болки вече повече от 20 години. Определя се, като духовен лечител и вярва, че страданията на тялото са отражение на наши духовни и емоционални блокажи (ЗАБЕЛЕЖКА: Няма такса за посещението при Ester. Можете да направите малко дарение, ако желаете и толкова, колкото прецените.

Трансфер от Урданета до Манила.(продължителност около 3 часа)

Настаняване в Best Western Hotel, Манила.

Закуска в хотела и трансфер летището на Манила. С вътрешен полет Манила – Легаспи 1045H-1155H на Cebu Pacific, нашето пътешествие из основните острови на Филипините продължава.

При пристигането ни в Легаспи ще бъдем посрещнати от красивия вулкан Майон/Mayon Volcano. Като начало ще обядваме, а после ще разгледаме забележителностите на Легаспи. В плана влизат: Лигнон Хил/ Lignon Hill, японския тунел, църквата Дарага, руините Кагсава/Cagsawa Ruins. Разбира се, че ще отделим време и за малките работилнички и магазинчета на местните майстори – занаятчии.

Настаняване в The Oriental Hotel

 Закуска в хотела. В 9:00 часа се отправяме към още едно приключение – посещение на пещерата Пототан. Обядът ще бъде организиран по време на разходката. Тази пещера е все още непозната за света. Нека и се насладим. Намира се на остров, далеч от сушата, така че ще вземем лодка до входа на пещерата. Ще се разходим из острова и в пещерата, можем да плуваме или просто да се наслаждаваме на красотата и гледките, които природата предлага в изобилие. Връщане в хотела. Свободно време и отмора.

В този ден сме предвидили по-ранно ставане. Закуската ще бъде в пакети, които ще вземем със себе си. Поредното приключение за ценителите на природата – предстои ни среща с най-голямата риба в света, китовата акула! Стегнете багажа си за напускане на хотела, но подгответе и малка чанта с вашите плувни принадлежности, както и дрехи за преобличане след плуването с китовата акула.

Казваме довиждане на Легазпи и се отправяме към Донзол.

За смелчаците, срещата с тези великолепни и интелигентни създания съвместява плуване и гмуркане с шнорхел. Донзол е естествено убежище и дом за китовите акули от ноември до юни.

Ще обядваме в Донзол, след което с лодка се отправяме към остров Тикао.

Разходка и вечеря на острова. Настаняване в Ticao Island Resor или Beachfront Cabana

Закуска в хотела. Денят е посветен на плуване с шнорхел, гмуркане или обиколки с каяк до различните малки островчета около Тикао, така както са го правили местните жители векове наред, много преди идването на испанците на архипелага. Обяда ще ни бъде организиран по време на обиколката.

Връщане в хотела в Тикао. Свободно, почивка и вечеря.

Това е ден за почивка и заслужено мързелуване. Допълнителни дейности, като конна езда, риболов с местен рибар, каяк, гмуркане с шнорхел са на разположение за тези, които искат да опитат още от близостта си с островната красота на Тикао.

Закуската, Обяда и вечерята са включени в програмата на престоя ни в Тикао.

Почивка и последна вечер в Тикао.     

Закуска в хотела и трансфер от Тикао до Легазпи. Полет: Легазпи – Манила 1430H-1530H с Cebu Pacific

Нощувка в Манила.

Време е за полет към дома: Манила – Доха – София. Излитане от Манила в 17:25 и кацане в София на 28 март, 14:30 часа наше време.

ДОБРЕ ДОШЛИ У ДОМА

Цена: 2424 евро.

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Доха – Манила – Доха – София
 • Вътрешни полети:

Manila to Puerto Princesa / TBA depending on International Flight;

El Nido to Manila 0930H-1100H via ITI Chartered Flights;

Manila to Legazpi 1045H-1155H via Cebu Pacific;

Legazpi to Manila 1430H-1530H via Cebu Pacific;

 • Всички вътрешни трансфери;
 • 14 нощувки в хотели 3* с включени 14 закуски, 11 обяда и 3 вечери;
 • Всички входни такси за посещенията, включени в програмата;
 • Местен екскурзовод;
 • Медицинска застраховка с 15 000 евро покритие;
 • Водач от фирмата;

Цената не включва:

 • Летищни такси за международните полети – 350 евро към момента на резервация. Стойността на летищните такси може да бъде променена до датата на издаване на билетите;
 • Летищни такси за вътрешните полети около 25 $;
 • Храненията, които не са включени в програмата;
 • Разходи от личен характер и бакшиши;
 • Допълнителни атракции и екскурзии, които вън от описаните в програмата;

Срокове и условия за записване и плащане:

 • При записване 30% от сумата = 727 евро.
 • До 10 януари 40% от сумата = 970 евро.
 • До 30 януари остатъка от сумата = 727 евро + летищните такси.

Минимален брой пътешественици – 15

ВАЖНО: Ако има желаещи да останат в Урданета, за повече от една среща с Естер, моля да споделят предварително желанието си, за да направим необходимите промени в личната им програма.

Scroll to Top